Weekend Ommen

Een weekend naar de wolfskuil in Ommen

Als op 28 Maart 2014 de zon hoog aan de hemel staat zijn Chris en Gerry gelukkige mensen want ze hebben De Repeleaerhoeve met een groot terras en uitzicht op de weilanden, besproken voor de Twentsche Leu die een weekend uitgaan. Deze locatie is bijzonder geschikt bij mooi weer dus dit kan al niet meer stuk.
De vooruitzichten zijn goed voor het weekend en dat brengt meteen de stemming er in als na 14.00 uur de eerste leden arriveren en ze buiten verwelkomt worden met een borrel en kunnen genieten van deze prachtige locatie.
Hierna kan iedereen zijn eigen slaapplek uitzoeken, er is keus genoeg, voldoende bedden voor degene die nog eens van bed en kamer wil veranderen.
Het verslag van dit weekend is door verschillende leden samengesteld, ieder schrijft zijn belevenissen op zijn eigen manier.

Riny Nijland vertelt het volgende slaapkamerverhaal;

Toen wij daar waren konden wij onze slaapkamer in gaan richten, dus de bedden opgemaakt met Gerrit, het was een 4 persoonskamer, wie bij ons op de kamer zou komen was nog een verrassing. Maar na een tijdje waren de andere leden ook binnen en gingen ook de bedden opmaken. Toen wij te horen kregen wie er bij ons op de kamer zijn intrek had genomen, jaja je wilt het niet geloven, het waren
Veronie en Chris, niks mis mee hoor, kun je er goed bij hebben. Maar ik zei tegen Veronie, dat Gerrit heel erg snurkt en dat kon wel eens een probleem geven, maar Veronie zei ach dat zal wel meevallen, zo erg zal het wel niet zijn, maar ja, ik heb je gewaarschuwd!
Toen brak de tijd aan om naar bed te gaan. Veronie en Chris lagen al op een oor maar waren nog wel wakker, na elkaar welterusten gewenst te hebben gingen wij allen slapen. Maar na een tijdje, ja je wilt het niet weten, toen begon Gerrit zijn trompet op te zetten en wist niet van ophouden en wat was het geval, eerst ging Chris met zijn kussen en dekbed de kamer uit, maar na een paar minuten ging Veronie de kamer uit, jaja ik moest wel lachen in mij zelf. En Gerrit maar slapen!! Hij heeft hier niets van meegekregen.
De volgende morgen komt Veronie bij mij en zei, dit had ik net verwacht dat Gerrit ZO snurkte. Zij hadden goed geslapen in de rustkamer, want daar was het rustig. Ja, wij hebben hier wel om gelachen, maar een gewaarschuwd mens telt voor twee. Verder hebben Chris en Veronie een ander slaapvertrek genomen en konden daar lekker slapen.
Maar ons weekendje was erg geslaagd en we hebben genoten van het mooie weer wat ons blijkbaar toekwam!

Annie Kappert vond het een gezellige boel

tijdens het weekend met de boeren. De weergoden hadden wij het hele weekend mee.
Lekker luieren in de zon, het kon niet beter. s ’Avonds naar bed gaan was nog een hele toer, eerst nog gekwebbel en het werd steeds stiller en stiller, geen gesnurk de eerste nacht. Ik kon niet slapen, veel te druk geweest.
Maar dan hoor je van alles, vroeg in de morgen, het was nog donker, hoorde ik de eerste al naar de wc gaan even later trip trip trip nog een. Zo heb ik niet veel slaap gehad.
2e Avond was Albert de clown, een groot masker op om iedereen aan het schrikken te maken, daar was hij goed in, een gejoel en gelach. Toen werd het rustig, maar bij ons op de kamer moet Cor ook nog zo nodig de clown uithangen, dus wij sliepen ook nog lang niet. Els nam een slaappil want zij wou goed slapen die nacht. Maar Cor moest eerst nog weer plassen, dus het bed was leeg en Henny kroop snel in het bed van Cor. Allemaal muisstil, daar komt Cor aan, niets in de gaten. Hij wou het bed weer in en daar lag Henny. Hij schrok zich wild want het was donker op de kamer. Dus weer lachen.
Die nacht begon er een te snurken, Wally dacht dat het Henny was en duwde Henny aan dat hij niet zo moest snurken. Toen zei Henny, ik slaap nog helemaal niet. Wie o wie was de snurkaap?
Later bleek Gerard dat te doen. Zo zijn we de nacht wel doorgekomen met weinig slaap.

Els Verboom heeft ook genoten en geeft graag een samenvatting van het weekend.

De ontvangst vrijdagmiddag met mummelman en ouderwetse bessenjenever vond ze heerlijk, daarna werd de slaapplaats opgezocht en de tas uitgepakt.
s ’Avonds met zijn allen het dobbelspel gespeeld. Natuurlijk met de nodige mummelmannetjes. Het was een gezellige avond.
Zaterdagmorgen na het ontbijt naar Ommen gewandeld, lekker met koffie en gebak op een terras gezeten. s ’Middags biljartgolf gespeeld, was erg leuk, het was moeilijker dan het leek. Maar leuk om met zijn allen zo bezig te zijn. Na afloop op het terras nog wat gedronken en toen terug naar de Wolfskuil waar de corveedienst voor een heerlijke maaltijd zorgde.
Zaterdagavond, de bonte avond, de klapper van het weekend.
We hebben met Martha, Geke en Diana in het oerwoud gezeten en kwamen bekende figuren tegen zoals Obama!!!En wij maar denken dat hij weer in Amerika zat.
Daarna speelden Gerrit en Gerard samen enkele deuntjes en zongen we allemaal mee.
Toen kwamen de Boeren Oldies, Henny, Wally, Cor en een zielig oud mensje(Els), dat zich zo alleen voelde.
Samen een leuk liedje gezongen over een hoedje een bloesje en een broekje en er werd hierom veel gelachen.
Willeke Alberti kwam ook nog even langs en zong voor ons Spiegelbeeld. Riny en Annie hebben dat heel mooi gedaan.
Hierna kwam de klapper van de avond, een “balletdansgroep”.
Een aantal van onze heren, Albert, Arend, Chris, Cor, Frits en Gerard kwamen binnen dansen. In tutu en nijlon kousen met strikjes, mooie dikke borsten en die buikjes, om je slap te lachen. En maar dribbelen en draaien, het was een echte verrassing, niemand wist er van, Prachtig.
Langzamerhand werd het tijd om naar bed te gaan. Maar toen begon het boven te spoken. Het lawaai en gelach heeft nog lang geduurd. Albert je wordt bedankt voor je spokerij.
De volgende morgen, na het ontbijt, zijn we gaan klootschieten, heel gezellig. In de middag naar Ommen gewandeld voor een boottocht op de Vecht, heerlijk op het dek in het zonnetje gezeten met een kop koffie en een plak cake.
Terug naar de Wolfskuil waar we met een barbecue het mooie weekend hebben afgesloten.

Henny en Wally willen graag in een kort verslag laten weten hoe mooi ze het weekend in Ommen gevonden hebben.

Wij gaan niet de afzonderlijke dagen vermelden, want die vonden wij beiden, allemaal erg gezellig.
Het allermooiste vonden wij de stemming onder elkaar, die was niet alleen gezellig en leuk, maar ook het aanvaarden van elkaar viel ons het meeste op.
Het samenwerken voor het ontbijt en het later opruimen van de zaal, dat ging eigenlijk als vanzelfsprekend.
Het was voor ons de eerste keer dat we zijn mee geweest en we houden ons aanbevolen voor de volgende keren. Ook van de optredens en spelletjes, die we gezamenlijk gedaan hebben, hebben we erg genoten.
Het heeft ons verbaasd, hoeveel creatief talent er in onze vereniging verborgen is.
Daar kunnen we in de toekomst nog heel wat van verwachten, m.n. de opvoering van het Zwanenmeer door de jongensgroep was formidabel, de subtiele bewegingen hebben we nog steeds op ons netvlies staan.

We bedanken ook degenen die dit weekend georganiseerd hebben, het was fantastisch.

Chris en Gerry danken een ieder, die op welke manier dan ook, een positieve bijdrage geleverd hebben om dit weekend zo succesvol te laten slagen.

Geef een reactie