TSJECHIË Juni 2018

Dit jaar zijn wij uitgenodigd bij de groep Horenak in Lazne Belohrad . Onze groep gaat op reis met  een tourbus, het was een lange rit van 12 uur.

Eenmaal gearriveerd werden wij hartelijk ontvangen door de leden van de gastgroep, gelukkig was er een dame bij die kon vertalen in het Duits, want de mensen in Tsjechië spreken in dit gebied bijna geen Duits of Engels en dat was tijdens het festival wel erg jammer. Wij werden ondergebracht in een gebouw waar normaal studenten gehuisvest zijn maar nu vanwege de vakantie afwezig waren.

Er waren 7 Europese groepen. Ook hier was er iemand die alles moest vertalen voor de Tsjechen. Zelf de burgemeester sprak geen Engels of Duits. Het festival vond grotendeels plaats in een groot park waar wij bijna elke dag moesten optreden, een dag was vrij gepland en was de buschauffeur bereid om met ons naar de druipsteengrotten te gaan en de op een na grootste dierentuin van Europa (zo hun zeggen) te bezoeken. Een leuke dag.

Op het festival terrein was van alles te doen en te bekijken. Op een groot podium waren optredens van alle groepen. Helaas werd door de presentator alles verteld in het Tsjechisch  en konden wij niets verstaan wat er verteld werd. Onze gastgroep was geweldig, er werd gezongen en gedanst met een hoog tempo. Petje af.

De afsluitingsavond van het festival was goed georganiseerd, in een snel tempo werd het programma afgewerkt, geweldig gedaan.

Het was een goed georganiseerd festival en zoals bij elke reis hebben de Twentsche Leu veel Succes met hun witte klompen.

Tekst; Gerry Bandel-Rikken