Folkloristische Dansgroep De Twentsche Leu

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home Activiteiten Folkloremiddag Folkloremiddag 2012

Folkloremiddag 2012

Zondag 18 maart 2012.

2012-folkloredag-022012-folkloredag-03 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om 11.00 uur kwam de bus uit West Friesland bij ons oefenadres de zorgborderij "de Tukkerij" aan. Er stapten negenentwintig dames en heren in prachtige klederdracht uit de bus. Na elkaar de hand te hebben geschud, was het tijd voor een kop koffie met een plak traditionele krentenwegge.
Even een drankje en het was al tijd om naar Boenders in Beckum te gaan alwaar wij de folkloremiddag verzorgen.
Een aantal leden hadden ter plaatse een prijzentafel ingericht met honderdvijftig prachtige prijzen.

Om precies 13.30 uur heette onze voorzitter het publiek en uiteraard de “Spierdijker Dansers” hartelijk welkom. De “Twentsche Leu” opende de folkloremiddag met een aantal dansen. Na elke dans kwam er een daverend applaus. Na ongeveer een half uur mochten de Spierdijker Dansers voor een volle zaal acte de préséance geven. Zij lieten in hun prachtige klederdracht een aantal sierlijke dansen zien. Ook hier genoot het publiek zeer van en beloonde dat ook met veel applaus. Hierna mochten wij weer twintig minuten dansen, waarna de gasten een kledingshow presenteerden. Hierbij lieten eerst de dames alles van hun kleding zien en daarna de heren. Opvallend was het model van hun oude sok “beurs”, en de plaats waar deze werd bewaard. In de binnen voering van de jas was een soort van zak genaaid. Als ze gingen zitten zaten ze echt op hun geld. Vandaar het gezegde Op je geld zitten”

In de pauze werden er loten verkocht wat bij de één blijdschap en bij de ander teleurstelling teweeg bracht.

2012-folkloredag-042012-folkloredag-05

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na de pauze dansten beide groepen nog een keer, met als afsluiting twee dansen samen en één dans met het publiek. Hierbij kregen toch een aantal mensen uit het publiek de voetjes van de vloer.

Rond 17.00 uur werd iedereen bedankt voor zijn enthousiasme, waarna wij met z’n allen richting Tukkerij zijn vertrokken. Hier hadden een aantal leden gezorgd dat er warme soep en broodjes op tafel stonden. Na het nuttigen hiervan was er nog tijd voor een drankje, hetgeen opgevrolijkt werd door de muzikanten uit Spierdijk en onze muzikante Elena. Om ongeveer 19.00 uur was het onvermijdelijke afscheid aangebroken.

2012-folkloredag-06

2012-folkloredag-07

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wij kunnen terug kijken op een gezellige en zeer geslaagde dag. Dit mede dankzij de zeer sympathieke dansgroep uit Spierdijk. Wij hopen dan ook dat dit contact niet bij die ene keer blijft.

Chris Westerhof