Folkloristische Dansgroep De Twentsche Leu

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home Activiteiten Nationale Folkloredag 2012

Nationale Folkloredag 2012

Nationale Folkloredag 15-09-2012 WIERINGEN

Nadat de Twentsche Leu zich op donderdag 14-09-2012 om 14.00uur verzameld hebben in Holten vertrekken we richting Wieringen waar we de volgende dag deelnemen aan de landelijke folkloredag. Het is voor onze groep meteen een reden om er een weekendje uit van te maken, Anny en Riny hebben een programma in elkaar gedraaid en voor ons allen een hotel geboekt in Wieringen. We hoeven dan de volgende dag niet zo vroeg uit de veren om op tijd in Den Oever/ Noord Holland te zijn, want het is niet naast de deur. Nu kunnen we s’morgens eerst gezellig in ons hotel samen ontbijten en hoeven we maar een paar minuten te rijden naar Het Vikingschip in Den Oever waar ze ons om 09.30uur verwachten. Hier worden we ontvangen met koffie en koek.
2012-wieringen-0132012-wieringen-014

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na de opening door de voorzitter is er tijd voor Wieringer talent, we kunnen genieten van sketches en dansen van uit een ver verleden, heden en toekomst. Hierna moeten we de zaal verlaten, die dan omgetoverd wordt tot eetzaal, wij mogen ondertussen genieten van een aperitief en heerlijk buiten in het zonnetje toasten met vele bekende folkloristen. Hierna volgt een geweldig verzorgde Wieringer maaltijd, die bestaat uit heerlijke groente/vlees soep, groene erwten met rozijnen, griesmeelpudding met rode bessen. Dit alles met een glaasje rozijnen en brandewijn. Na de heerlijke maaltijd worden we in 3 groepen verdeeld en gaan 2 groepen per huifkar naar het eilandmuseum Jan Lont en de Michaelskerk te Oosterland en een groep gaat per bus en maakt een toer door Wieringen. Zo hebben ze ons de hele omgeving laten zien. Nadat alle drie groepen alles bekeken en bewonderd hebben, verzamelen we ons in de haven van Den Oever waar een draaiorgel ons met toepasselijke muziek staat op te wachten en we met zijn allen een aantal dansen uitvoeren onder toeziend oog van veel publiek die speciaal voor deze gelegenheid hier naar toe is gekomen. Een mooiere afsluiting dan hier in de vissershaven kunnen we ons niet voorstellen. Er volgt dan ook een groot applaus voor de hele Wieringer groep die deze dag zo fantastisch georganiseerd heeft. Dit kon niet beter, alles liep perfect. Ze hebben, zeer terecht, veel complimenten van ons allen in ontvangst mogen nemen en wij gaan dan ook zeer tevreden terug naar ons hotel om ons op te frissen en om te kleden. De avond wordt als gebruikelijk bij uitstapjes, gevuld met drank, worst en kaas op een van de slaapkamers. We blijven nog heerlijk een nachtje slapen dus een drankje extra is geen probleem.
2012-wieringen-0202012-wieringen-021

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor de volgende dag hebben de dames een bezoek aan Medemblik en Hoorn uitgestippeld. Medemblik was gezellig doordat er een wielerwedstrijd was georganiseerd en wij vanaf het terras onder het genot van een heerlijk kop koffie kunnen genieten van deze toer. Bij aankomst in Hoorn is er een grote happening georganiseerd voor kinderen, waardoor het toch gezellig druk is. Helaas zijn de winkels dicht maar hierdoor kunnen we geweldig genieten van alle architectuur die Hoorn te bieden heeft. In de haven rondlopen en bootjes kijken is ook geen straf, wat een leuke haven heeft Hoorn. We struinen gezellig tussen alle kramen door en na het nuttigen van een heerlijke lunch in een bruine kroeg zoeken we onze auto’s weer op en gaan richting Restaurant de Poppe in Markelo waar ons een afscheidsmaal wacht, als afsluiting van een gezellig weekend met veel dank aan Anny en Riny die dit weekend weer geweldig georganiseerd hebben.

Gerry Bandel-Rikken