Folkloristische Dansgroep De Twentsche Leu

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home Activiteiten Schoonoord 2012

Schoonoord 2012

Twentsche Leu naar Openluchtmuseum “Ellert en Brammert”

Van ’t Aol’ Volk uit Emmen kregen wij een uitnodiging om deel te nemen aan een Drentse Dag in het Openluchtmuseum “Ellert en Brammert” te Schoonoord.

Zondagmorgen 24 juni 2012 reden de leden van de Twentsche Leu uit Beckum richting Schoonoord, ondanks de regen. We spraken elkaar moed in dat het in Schoonoord misschien wel droog zou kunnen zijn. Helaas, het waren mooie gedachten, maar niet waar, het regende hier nog harder. Een bestuurslid wachtte ons op bij het Openluchtmuseum en onder paraplu’s liepen we snel naar de Herberg, waar de leden van ’t Aol’ Volk ook al waren.
2012-schoonoord-0012012-schoonoord-005

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hier kregen wij een kop koffie met krentenwegge en heette Watze ons namens ’t Oal’ Volk hartelijk welkom. En het regende nog steeds. Watze zei dan ook dat het mogelijk was dat ze na 12.00 uur alles moesten aflassen door het slechte weer, want met zoveel regen zouden er buiten helaas geen activiteiten kunnen plaats vinden. Met vereende krachten hebben ze ruimte gemaakt in de herberg, zodat hier toch nog wat gedanst kon worden. Eerst hebben de leden van ’t Oal’ Volk hun kledingshow getoond, wat erg mooi was. Daarna heeft de kindergroep gedanst, wat toch altijd vertederend is. En het regende nog steeds, zodat Watze om 12.00 uur meedeelde dat voor de rest van de dag alles werd afgelast.
2012-schoonoord-0062012-schoonoord-007

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na een lekkere lunch hebben wij om de beurt toch nog gedanst, het was klein, maar het ging allemaal net en het werd er heel gezellig door.
Rond 15.00uur zijn wij weer vertrokken richting huis, met een uitnodiging op zak voor volgend jaar om terug te komen in Schoonoord en daar hebben wij zeker geen bezwaar tegen. Ondanks de regen hebben wij toch een gezellige dag gehad.

Anneke en Riny