Folkloristische Dansgroep De Twentsche Leu

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home Activiteiten Folkloremiddag folkloremiddag 2013

Folkloremiddag 2013

2013-folkloredag-0012013-folkloredag-002

 

 

 

 

 

 

 

 


Samen met ’t Aol Volk uit Emmen, onze gastgroep dit jaar, kunnen we de folkloredag 2013 als zeer geslaagd beschouwen.
Onze dag zijn we ’s morgens gestart in de Oelerschool waar onze gasten verwelkomt werden met koffie en krentewegge. Wat zagen de dames en heren er allemaal prachtig uit. Zelfs de brildragers droegen allemaal hetzelfde montuur in de oude stijl van vroeger.
2013-folkloredag-0032013-folkloredag-004

Om 13.00uur zijn we met zijn allen vertrokken naar Beckum, waar enkele leden die de verloting verzorgden, ongeveer 150 prijzen prachtig uitgestald hadden.
De zaal was die middag snel vol en van vele groepen waren er afgevaardigden, alle stoelen waren bezet.
De dames van de Twentsche Leu konden vandaag vol trots hun nieuwe schorten, sieraden en mutsenlinten showen. Het dansprogramma werd volgens strak schema afgewerkt.
‘t Aol Volk gaf tussen de optredens door, uitleg van hun kleding en dit werd door de gasten zeer op prijs gesteld.
In de pauze waren de loten in zeer korte tijd uitverkocht en konden we alleen maar blij zijn met de geweldige opbrengst.
2013-folkloredag-0052013-folkloredag-006


Door het samenvoegen van beide groepen werd de folkloremiddag 2013 dansend afgesloten en kunnen we terugzien op een geweldige middag.
Met elkaar zijn we naar onze Oelerschool vertrokken waar ons heerlijke soep met broodjes werd geserveerd. Dat het smaakte, bleek wel uit dat de pannen allemaal leeg waren.
Hierna werd het tijd dat we van onze gasten afscheid moesten nemen, we zullen elkaar eind juni terugzien, wanneer ’t Aol Volk zelf hun folklorefeest organiseert.

Gerry Bandel