Folkloristische Dansgroep De Twentsche Leu

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home Activiteiten PASEN 2013

PASEN 2013

ONZE PAASTRADITIE

Op de laatste oefenavond voor Pasen hebben de Paashazen ons weer bezocht. Ze zijn erg druk geweest met de voorbereidingen. Allereerst hebben ze de kippen aangespoord om voor deze avond even 100 eieren te leggen. ’s Middags hebben ze 30 eieren een mooi kleurtje gegeven want die gingen ze buiten verstoppen, ze waren dan ook iets moeilijker te vinden.
2013-pasen-0022013-pasen-003 

 

 

 

 

 

 

 

Na de eerste dansronde kwamen 2 Paashazen binnenspringen en gaven ons opdracht om eerst buiten eieren te gaan zoeken. We moesten met een zaklantaarn gaan zoeken en 3x rechtsaf gaan, maar niemand vond een ei. De hazentaal heeft niemand begrepen. We moesten via de harde weg 3x rechts en niet direct om de school. De Paashazen zijn zelf met een aantal boeren toen de eieren gaan zoeken, met gevolg dat alleen wel het gouden ei teruggevonden is, maar niet het zilveren ei.

Jammer de prijs “Een gratis overnachting voor 2 personen in een 5* kippenhok is er niet uitgegaan”.

Inmiddels was binnen de tafel gedekt met fleurige eierhouders in de vorm van een Paashaas met onze namen erop en op tafel, 2 GROTE Paashazen die toezicht hielden dat de eieren wel eerlijk verdeeld werden. Het was een kleurrijk gezicht. Er werd volop getikt met elkaar en de echte eiereters kwamen wel aan hun trekken. Lang leve de cholesterol.

Het was een gezellige avond en laten wij hopen dat deze traditie nog lang blijft voort bestaan.
2013-pasen-0012013-pasen-004Dank aan alle Paashazen die dit georganiseerd hebben en dank aan de kippen die overuren voor ons hebben moeten maken.

Gerry Bandel-Rikken