Folkloristische Dansgroep De Twentsche Leu

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home Activiteiten Folkloredag 2016

Folkloredag 2016

Op 17 september 2016 was de nationale Folkloredag in Emmen. Wij de “Twentsche Leu” zijn daar met 15 personen naar toe geweest. We maken daar altijd een gezellig weekend van. Zo ook deze keer. Vrijdagmiddag om 13.00 uur was iedereen aanwezig bij hotel Boerland midden in het centrum, ongeveer 200 meter van de kerk waar we ons zaterdag moesten melden voor de deelname aan de folkloredag.
2016-folkloredag-001

Eerst koffie met gebak op een terrasje daarna met z’n allen naar de markt voor een gebakken visje en hebben het centrum bekeken. ’s Avonds in het hotel lekker gegeten. De avond was bere gezellig, met z’n allen op één kamer gezeten, een lekker borreltje en hapjes erbij. Al met al heel erg leuk en veel gelachen.

2016-folkloredag-0022016-folkloredag-003

Dan de zaterdag, om 10.00 uur werden we in de kerk verwacht. Daar kregen we koffie met krentenbrood. Na het openingswoord van Watze Steensma werd er gedanst door de kindergroep van ’t Aol Volk. Daarna een kledingshow van ondergoed uit vroegere dagen. En als je dat dan ziet, dan moet je wel lachen, het ondergoed van nu stelt dan weinig voor. gevolgd door een show van Staphorster stipwerk. Moderne kleding van folklore stoffen, in één woord prachtig. Dat had ik nooit kunnen bedenken.Aan het eind van het gebeuren naar de tent en daar stond een uitgebreid warm en koud buffet voor ons klaar. Dat was erg lekker. Toen de optocht door het centrum, al die verschillende klederdrachten uit heel Nederland, prachtig. We hadden dan ook veel bekijks. De boerenbruiloft was een schouwspel op zich, echt zoals het er vroeger aan toe ging. de avond was een herhaling van de vrijdagavond, wat ook weer heel gezellig was.

2016-folkloredag-004

Zondag naar de rommelmarkt in Exlo en dat viel een beetje tegen. Na koffie op een terras naar het Veenmuseum in Bargercompascum, dat was heel leuk. In het restaurant aldaar gezamenlijk gegeten. Waarna iedereen tevreden huiswaarts ging.

Al met al een fijn weekend veel plezier gehad en veel gelachen.

Els Verboom